Visie op opleiden

Pizza-onderwijs: onze visie op opleiden

Vroeger deed men een opleiding en ging daarna aan het werk. Die tijden zijn voorbij. Steeds meer en meer zijn werken en leren met elkaar geïntegreerd. Je ziet talloze termen voorbij komen: stage lopen, werkplekleren, leerwerktrajecten, werkleertrajecten, beroepspraktijkvorming, on-the-job trainen en hybride opleiden.

Met al deze vormen van leren in de praktijk, kunnen we één ding met zekerheid zeggen. Een loopbaan begint niet ná je school! Iemand die van school met een diploma komt heeft eigenlijk al vier jaar werkervaring op zak. En dat is een voordeel, want alumni zijn vaardig in hun vak geworden! Er kleven echter ook nadelen aan. Zo kan iemand na vier jaar weleens iets anders willen gaan doen dan het vak waarvoor hij of zij getraind is. Of totaal uitgekeken zijn na vier jaar hetzelfde te hebben gedaan.

In ieder geval kunnen we zeggen dat de afbakening tussen school en loopbaan wel verdwenen is. De kloof die daarbij ontstaan is, wordt steeds kleiner gemaakt door bedrijven en scholen die hier op inspelen. Want nu zijn de scholen en de bedrijven samen aan zet om goed op te leiden en personeel te behouden! Dat is wat we bij Generation Hospitality doen.

Wij zien opleiden niet los van de praktijk en niet tijds- of niveaugebonden. Hierbij sluiten wij aan op de visie van LLO: leven lang ontwikkelen. En dat biedt kansen!

Wij leggen dit het liefste uit aan de hand van een pizza, rijkelijk belegd met verschillende toppings: De bodem is gemaakt vanuit een stevige basis. Dit zijn de basisvaardigheden die je als kind en jong volwassene op school leert: algemene kennis en vaardigheden, sociale vaardigheden en gedrag, aangevuld met basis werknemersvaardigheden en soft skills. Hierin bestaan tussen mensen al grote verschillen en dat vinden wij iets om te vieren. Want smaken verschillen nou eenmaal!

Net als bij een pizza beleg je niet van alle ingrediënten evenveel. Net als tomatensaus en kaas vinden we op dit niveau de basisopleidingen, verworven competenties en interesses die een persoon wel of niet motiveren voor een bepaald vak of beroep.

Het wordt nog interessanter wanneer we naar de volgende laag beleg gaan: de ingrediënten die elke pizza onderscheidend maakt. Luxe toppings als talent, vakmanschap en onderdelen hiervan vind je hier terug. Deze toppings beantwoorden de vraag waarom je iemand moet aannemen in je bedrijf en dit zijn vaak drijfveren van mensen om gemotiveerd te zijn voor hun werk!

Bij Generation Hospitality brengen wij focus aan op deze toppings en verbinden wij met elkaar. Want bedrijven zijn op zoek naar mensen met de juiste toppings en werkzoekenden willen graag met hun eigen toppings ergens passen, uitgedaagd worden en zich op hun plek voelen!

Omdat iedere persoon zich op zijn of haar eigen tempo en manier ontwikkelt, ziet elke pizza er anders uit. En omdat er zoveel verschillende opties zijn, is het ook erg moeilijk om je goed te oriënteren. Of om te kiezen voor welke toppings iemand zal gaan en of dit wel past. Dat levert een lang proces van trial-and-error op. Maar dat voelt misschien een beetje als falen. Bij Generation Hospitality houden we er niet van om te voelen dat iets mislukt. Ook al maak je een opleiding niet af of switch je van richting, je hebt ondertussen toch al meer beleg op je pizza dan wanneer je begon. Falen is in dit geval geleerd hebben wat je niet wil, of hoe je het niet wil. En dat zien wij als succes!

Het beleggen van de pizza zien wij dus als het stapelen van successen en wij vinden dat we het onderwijs zo moeten inrichten, dat we dit stapelen van successen op een eenvoudigere manier mogelijk moeten maken. Binnen het onderwijs spreekt men steeds vaker van modulair opleiden. Dit is iets wat goed past binnen ons ‘pizza-onderwijs’. Korte periodes met onderwerpen en thema’s die leiden tot een erkend certificaat en die gezamenlijk een diploma kunnen vormen. Losse cursusmodules om je verder te verdiepen in je vakgebied, of om je te helpen in je persoonlijke ontwikkeling. Een bedrijf dat op een overzichtelijke manier de extra kennis in huis kan halen die op dat moment nodig is of medewerkers kan voorzien in hun persoonlijke leerbehoefte en op die manier langer aan het bedrijf verbindt.

Hoe gaaf kan het zijn als wij alle doelgroepen die iets met hospitality hebben kunnen voorzien in wensen en behoeften met betrekking tot het ontwikkelen van hun eigen pizza met toppings! Zo kunnen we talenten verkennen, uitbreiden, inzetten op interesses, basiskennis en vaardigheden trainen en zo goed opgeleid personeel in onze vrijetijdssector inzetten en behouden!

 

Wil jij meedoen, meepraten en meedenken, oftewel participeren in dit proces? Neem dan contact op met onze coördinator talentwerving!